Bijeenkomst

Nieuwjaarsborrel Hofkracht bij Boekwerk Coworking

Nieuwjaarsborrel Hofkracht bij Boekwerk Coworking

9e Hofkrachtcafé: over Hof van Plastic bij Boekwerk Coworking.

Het is alweer tijd voor het 9e Hofkrachtcafé: op donderdagavond 10 januari is Hofkracht te gast bij Boekwerk Coworking in Goor.
Gerard ter Hofte geeft die avond een interactieve presentatie over Hof van Plastic, de beweging die wil laten zien dat afval als grondstof beschouwd kan worden.
Hofkracht is het inwonersplatform in Hof van Twente over duurzaamheid.
Op allerlei manieren wil Hofkracht stimuleren om kennis over duurzaamheid uit te wisselen, zodat we elkaar een stap verder kunnen helpen.
Zo worden ook Hofkrachtcafé’s georganiseerd: om de maand een inspirerende lezing op een steeds andere, inspirerende locatie met aansluitend een borrel om door te praten.
Op donderdagavond 10 januari 2019 wordt het 9e Hofkrachtcafé georganiseerd bij Boekwerk Coworking met een inspiratiesessie van Gerard ter Hofte over Hof van Plastic.

Boekwerk Coworking (boven de bibliotheek in Goor) heeft werkplekken, een ontmoetingsruimte en een presentatie-, trainings- en cursuslocatie voor iedere ondernemende zelfstandige professional die een (flex)werkplek zoekt in Hof van Twente.

Hof van Plastic

HOF VAN PLASTIC on tour #1 try out pilot - uitleg 1


Gastspreker van het 9e Hofkrachtcafé is Gerard ter Hofte. Hij is initiatiefnemer van het idee Hof van Plastic. Dit idee heeft bij de 2e editie van de Duurzaamheidsprijs Hof van Twente de eerste prijs gewonnen. Inmiddels bijna een jaar verder en is er veel gebeurd. Zo heeft hij een try-out gedaan in Markelo, staat een volgend evenement gepland in Delden, wordt er hard gewerkt met studenten van Saxion aan een businessmodel voor een project van 3 jaar en wordt Gerard ter Hofte regelmatig gevraagd als spreker of om een workshop Hof van Plastic te geven. “Met Hof van Plastic wil ik laten zien dat plastic geen afval is, maar een grondstof. Zo wil ik een beweging loskrijgen die de bewustwording rondom plastic vergroot, door onder andere met samen gezocht of zelf meegenomen afval ter plekke te sorteren en om te zetten naar een nieuw product”, aldus Gerard ter Hofte. Entree voor het Hofkrachtcafé is gratis, maar bezoekers wordt wel gevraagd om een stuk plastic afval mee te nemen.

Belangstellenden zijn welkom op donderdag 10 januari bij Boekwerk Coworking
De Höfte 9 in Goor (boven de bibliotheek, via entree bibliotheek)
Inloop 19:30, start 20:00u.
Entree is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Bezoekers wordt gevraagd om een stuk plastic ‘afval’ mee te nemen.

Na afloop is er een borrel en willen we met elkaar toosten op een nieuw, duurzaam 2019!

Meer informatie over Hofkracht: www.hofkracht.nl en via info@hofkracht.nl .